domingo, 23 de septiembre de 2012

La comissió sobre la policia de Palafrugell

L'Ajuntament de Palafrugell ha obert una comissió d'investigació sobre els problemes que s'han detectat a la policia local, que viu una situació "insostenible" en paraules del primer tinent d'alcalde, Albert Gómez. 

EDITORIAL Escassa o quasi nul·la comunicació entre agents i caporals; presència d'un caporal "identificat com d'alt risc per a l'organització"; "polarització de la plantilla"... Són algunes de les conclusions d'una auditoria sobre la policia local de Palafrugell que l'anterior equip de govern (ERC, Entesa i CiU) va encarregar a la Subdirecció General de Coordinació de la Policia de Catalunya del Departament d'Interior de la Generalitat i que qualificava la situació al cos de "crítica". Però en la compareixença pública que els responsables municipals van fer l'11 de febrer de l'any passat per presentar els resultats de l'auditoria es van obviar aquelles conclusions negatives i se'n van remarcar d'altres de positives -que també n'hi havia-, al mateix temps que s'asegurava que l'estudi s'havia encarregat per millorar el funcionament de la policia, no per arreglar-lo. Catorze mesos després, l'actual equip de govern de Palafrugell (PSC i CiU) ha anunciat l'obertura d'una comissió d'investigació sobre la policia local, que viu una situació "insostenible", segons el primer tinent d'alcalde, Albert Gómez (CiU). 

L'objectiu de la comissió és determinar què passa amb exactitud al cos, i com ha arribat a passar, i en aquest sentit l'alcalde, Juli Fernández (PSC), afirmava que en funció de les conclusions no es descarta demanar responsabilitats polítiques als anteriors governants, si n'hi ha. I deixava anar una frase prou significativa: "Som conscients que en el conjunt d'elements (problemàtics) de la Policia Local també hi pot haver hagut certa passivitat de l'anterior govern". Immediatament, l'exalcalde Sergi Sabrià (ERC) replicava Fernández denunciant que els problemes del cos "no són dels últims dos o tres anys, sinó que van més enrere que l'anterior mandat". La picabaralla política no és el millor camí per resoldre el conflicte. S'han de depurar responsabilitats si n'hi ha, és cert, però el més important és solucionar els manifestos i greus problemes de la Policia Local, perquè per molt que ho negui l'actual equip de govern, si al cos policial s'hi viu una situació "insostenible", és impossible que aquesta no afecti el servei que en reben els ciutadans.